Het Lucas Gassel kleur- en tekenboek is getekend door illustrator Saskia van Oversteeg in opdracht van Museum Helmond. Saskia liet zich inspireren door het werk van de 16de- eeuwse meester van het landschap, Lucas Gassel. Zijn olieverfschilderijen en tekeningen vormen de basis van de prachtige tekeningen in dit boek die je uitnodigen om af te tekenen en/of in te kleuren.
De door Lucas Gassel
gecreëerde wereld
blinkt uit in detail

De door Lucas Gassel gecreëerde wereld blinkt uit in detail. Zijn bergen en luchten in de verte nog dun en losjes geschilderd. De bomen, struiken, fonteinen, huizen, dieren en mensen op de voorgrond zijn allemaal zorgvuldig uitgewerkt. Elk detail nodigt uit tot nadere beschouwing. Saskia maakt daar in haar prenten dankbaar gebruik van. Ze transformeert onderwerpen tot nieuwe combinaties.

Ga zelf aan de slag met dit boek
en wordt ook meester in
de landschapskunst!

Het Lucas Gassel, kleur – en tekenboek voor volwassenen is tot stand gekomen in opdracht van Museum Helmond.

Dit boek is uitsluitend te koop bij
Museum Helmond.

Deels gekleurde Lucas Gassel prent.

Lucas Gassel
Kleur- en tekenboek voor volwassenen

Formaat van het boek (A4) | aantal tekeningen (40) | luxe uitvoering
harde fullcolour kaft | helderwit gebonden binnenwerk | ongestreken papier begeleidende teksten en lijst van gebruikte werken: NL, EN.

dit boek is uitsluitend te koop bij Museum Helmond
“Lucas Gassel werkte met schildersgezellen (leerlingen/medewerkers) en ondertekeningen (opzet voor het uiteindelijke werk). Als u aan de slag gaat in dit boek bent u de schildersgezel. Meester Saskia van Oversteeg heeft voor u op originele en schitterende wijze de ondertekeningen gemaakt die wachten om afgetekend en/of ingekleurd te worden. Deze tekeningen zullen u inspireren tot het zelf maken van een eigen meesterstuk om uzelf daarna ‘Meester in de kunsten’ te mogen noemen.”

Annette Wilde, coördinator educatie Museum Helmond